شروع مرحله نخست آزمایش انسانی واکسن ایرانی کرونا، اولین واکسن ساز آسیا بودیم
به گزارش وبلاگ گربه، وزیر بهداشت گفت: آزمایش انسانی واکسن کرونای فراوری محققان ایرانی با تزریق واکسن بر روی چند داوطلب امروز شروع می گردد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی وبلاگ گربه، سعید نمکی در حاشیه آغاز تست انسانی واکسن کرونای ایرانی، گفت: امروز یکی از روز های بسیار امیدوارنماینده برای ملت ایران است و روزی است که ما بعد از مدت ها کوشش و پیگیری همکاران و دانشمندان برجسته کشور در حوزه تکنولوژی و دارو های بایوتک، واکسن کووید-19 را بعد از طی مراحل مختلفی اعم از مطالعات و مدل های حیوانی و... فراوری کردند و خوشبختانه توانستیم اولین تزریق را بر روی انسان انجام دهیم.
وی اضافه کرد: این انسانی که اولین تزریق واکسن کووید-19 بر رویش انجام شد، کسی نبود جز دختر دکتر مخبر-رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) بود. این پیامی بود به ملت ایران که چیزی را که قرار است به ملت ایران تزریق کنیم، خودمان باورش داریم و قبولش داریم و اگر عارضه ای داشته باشد ما و خانواده هایمان برای اولین بار با جان و دل خریداریم. خون هیچ کدام مان را سرخ تر از خون ملت ایران نمی دانیم و جان افراد خانواده مان را عزیزتر از فقیرترین و زحمت کش ترین فرد در دورترین نقاط محروم این کور نمی دانیم.
وی ادامه داد: این اقدام با تکیه بر توان و غرور ملی آغاز شد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بنده این افتخار را داشتم که به عنوان یک ایمونولوژیست، سال هاست دل در گرو ارتقاء واکسن سازی این کشور داریم، گفت: بعدامفصل می گویم که 30 سال قبل که مسئولیت بهداشت کشور را داشتم و پیگیر آوردن تکنولوژی های جدید واکسن در منطقه بودم، چه راه هایی رفتیم. ما 100 سال است که در منطقه واکسن ساز هستیم. کسانی که فکر می نمایند، اولین بار داریم واکسنی را تزریق می کنیم، بسیار در اشتباه هستند. در سال 1299 انستیتو پاستور داشتیم و در سال 1303 انستیتو رازی را داشتیم، تمام مردم دوران زندگی شان را با واکسن های ایرانی آغاز کردند. ما اولین واکسن ساز آسیا بودیم و ما بودیم که به بسیاری از کشور های جهان و منطقه واکسن صادر می کردیم.
نمکی گفت: البته مظلوم ماندن و مغفول ماندن این دو موسسه عظیم بین المللی لطمه هایی را به توسعه واکسن سازی کشور زد، اما ما بر سر آنیم که با یاری معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و همچنین بقیه ساختار های وابسته اعم از انستیتو پاستور، رازی و بخش خصوصی، این مزیت کشورمان را به جهان عرضه کنیم.
نمگی ادامه داد: ما در کشور پلتفرم های مختلفی را به طور همزمان دنبال کردیم که یکی از آن ها آزمایش انسانی است که امروز آغاز شد. برای اینکه از جهان عقب نمانیم و در عین حال بتوانیم اگر یک پلتفرم پیروز نبود، پلتفرم دیگری را به عنوان فراوری ملی جایگزین کنیم، تمام راه ها را رفتیم. در روز های آینده زحمتی که همکارانمان در انستیتو رازی کشیدند و کارشان را بر روی مدل های حیوانی انجام دادند و دارند مجوز تست انسانی را دریافت می نمایند، تجربه خواهیم کرد. انستیتو رازی به عنوان یکی از عظیمترین و با سابقه ترین واکسن ساز های منطقه است.
وی ادامه داد: بعد از آن پلتفرم جدید دیگری واقع شده است که وارد فاز حیوانی شده و به تدریج وارد فازم انسانی خواهد شد. در این اقدام عظیم باید از دکتر مخبر، دکتر جمشیدی و ستاد اجرایی فرمان امام تشکر کنم که در یک راه پر ریسک سرمایه گذاری کردند و این اقدام ملی را آغاز کردند. باید از تیم اجرایی و علمی این کار تشکر کنم. تیم علمی در حوزه فرمولاسیون ها، مرحله تست حیوانی، بعد از آن تست انسانی و از همه مهمتر رسیدن به صنعت فراوری این واکسن اقدام می نمایند. همچنین از بانوی گرانقدر سرکار خانم دکتر محرز تشکر می کنم که از دانشمندان پیشکسوت این کشور هستند. امیدوارم در آینده بسیار نزدیک شاهد آغاز فاز دوم بالینی و سپس فاز سوم انسانی باشیم و انشالله به سمت فراوری ملی و تقویت غرور ملی در آینده ای نزدیک پیش رویم.
دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این مراسم، گفت: همه این موارد زیر نظر ستاد کرونا و شخص آقای نمکی بود که جا دارد تشکر کنم. وزیر بهداشت در این شرایط شیوع کرونا بیشترین حمایت را از شرکت های دانش بنیان کردند و نتیجه این شد که اکنون در این حوزه چیزی را اعم از ماسک و تجهیزات تشخیصی و... وارد نمی کنیم.
ستاری گفت: امیدواریم در آینده در حوزه واکسن کرونا هم به خوبی در کشور اقدام کنیم.
این برنامه در حالی برگزار گردید که متاسفانه از رسانه های رسمی دعوت به عمل نیامد و پیگیری خبرنگار وبلاگ گربه برای حضور و پوشش این برنامه بی نتیجه ماند. این در حالیست که با شیوع کرونا، وبلاگ گربه رسانه ها و از جمله ما، در میدان و خط مقدم اطلاع رسانی بودند و انتظار میرفت در چنین برنامه مهمی رسانه ها خذف نمی شدند.
منبع: خبرگزاری دانشجو