این فناوری نظامی ایران آماده سرکوب پدافند هوایی آمریکا

به گزارش وبلاگ گربه، نیروی زمینی ارتش در یک اقدام مهم، ماموریت کشف و اخلال روی سامانه های راداری را برای پهپادهای مهاجر 6 خود تعریف نموده تا این پرنده های بدون سرنشین بتوانند برای سرکوب پدافند هوایی نیز وارد عمل شوند.

این فناوری نظامی ایران آماده سرکوب پدافند هوایی آمریکا

به گزارش وبلاگ گربه به نقل از همشهری آنلاین، مبحث کشف سامانه های راداری، هشدار به سامانه های پروازی خودی و اخلال روی سیستم های دشمن از جمله مسائل بسیار مهم و حیاتی برای بقاء پذیری در میادین نبرد امروزی است.

امروزه با افزایش سیستم های پدافند دفاعی متحرک احتیاج به داشتن سیستم های جنگال برای پرنده های بدون سرنشین نیز بدل به یک مسئله مهم شده و با شناخت دقیق این احتیاجها، اخیرا جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش طیف کاملی از محصولات در حوزه هشدار دهنده ها، سیستم های کشف و اخلال راداری را رونمایی نموده که می تواند یک گام مهم در افزایش توانایی پهپادی نیروی زمینی ارتش به صورت خاص و نیروهای مسلح کشور به صورت کلی باشد که در ادامه، نگاهی به اهمیت و ویژگی های این سامانه های هشدار دهنده خواهیم داشت.

در فرایند مقابله با تهدیدات، آگاه شدن از وجود تهدید یکی از اولین قدم ها برای مقابله و دفاع از نیروها و منافع خودی به حساب می آید که یکی از سیستم های مورد نظر در این بخش، هشدار دهنده های قفل لیزری است که در مورد تابش امواج لیزر و برخورد آن ها با بدنه تجهیزات، به کاربر هشدار می دهد که به مانند همین سیستم برای هشدار دهنده دریافت و قفل امواج راداری نیز توسعه پیدا نموده است.

این سیستم ها منبع و جهت تابش این امواج را در اختیار کاربر قرار می دهد و بسته به نوع سیستم های دفاعی همراه کاربر وسیله مورد نظر می تواند انجام مانور برای خارج شدن از دید دشمن، بکارگیری سیستم های اخلالگر یا استفاده از چف و فلر را مورد استفاده قرار دهد.

بر اساس تصاویری که در جریان مراسم جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش مشاهده شد، به نظر می رسد این هشدار دهنده ها روی پهپاد مادر مخصوص کنترل پرنده های کوچک انتحاری نزاجا توسعه پیدا نموده اند و البته با توجه به اندازه کوچک خود امکان نصب روی دیگر پرنده های بدون سرنشین، بالگردها و جنگنده های سرنشین دار را نیز دارند. به نظر می رسد سیستم کوچک سفید رنگ زیر بدنه یک دریافت کننده هشدار لیزری و دو نیم کره مشکی رنگ نیز به نظر گیرنده های هشدار امواج راداری باشند.

مهاجر 6 در نقش سرکوب پدافند هوایی دشمن

پهپاد مهاجر 6 یکی از پرنده های بدون سرنشین تقریبا جدید در نیروهای مسلح به حساب می آید که در سال های اخیر حجم زیادی از آن ها هم به نیروهای ارتش، ناجا و سپاه تحویل داده شده است.

این پرنده بدون سرنشین به صورت ترکیبی در نقش شناسایی و تهاجمی کاربرد دارد و می تواند تا 4 تیر بمب دورایستا سری قائم را با برد تقریبی 8 کیلومتر با خود حمل کند. اما بر اساس تصاویر پخش شده در مراسم مربوط به جهاد خودکفایی نزاجا باید گفت که به نظر می رسد قابلیت بسیار مهم اخلال و سرکوب پدافند هوایی دشمن نیز به این پرنده بدون سرنشین اضافه شده است.

در ابتدا بهتر است کمی به نقش سرکوب پدافند هوایی و اهمیت آن در رزم های هوایی بپردازیم. سیستم های راداری زمین پایه، توپ ها و موشک های ضد هوایی در چند دهه اخیر جزو تهدیدات اصلی علیه هر گونه وسیله پرنده در میدان نبرد بودند. برای مقابله با این طیف از تهدیدات بحث ماموریت شناسایی و سرکوب پدافند هوایی دشمن طرح شده است.

این ماموریت عمدتا در دنیای امروز بر عهده هواپیمای جنگنده سرنشین دار مجهز به سامانه های تخصصی و یا اخیرا بعضی از پهپادهای انتحاری بوده است. در سال های اخیر بحث توسعه غلاف های جنگال و اخلالگر برای پرنده های بدون سرنشین، از سوی بعضی از عظیمترین ارتش های دنیا مطرح شده است. برای نمونه روی پهپادهایی مثل MQ-1 C و MQ-9 آمریکا غلاف هایی در نقش هشدار دهنده راداری و همچنین سیستم جنگ الکترونیک نصب شده است.

در مراسم رونمایی جهاد خودکفایی نزاجا، با دو سامانه تیام 1400 و طاها 1400 رو به رو شدیم که تصویر آن ها عمدتا در کنار پهپاد مهاجر 6 رویت شد و به نظر میرسد برای این پرنده بدون سرنشین در نظر گرفته شده باشد.

سیستم اول یعنی تیام 1400 یک سامانه کاشف و هشدار دهنده مربوط به امواج راداری است که کمتر از 5 کیلو وزن داشته و با جریان برق 12 ولت مستقیم و یا 220 ولت شهری توان فعالیت دارد و پس از انجام عملیات کشف و شناسایی اطلاعات مربوط به رادار دشمن را به سامانه جنگ الکترونیک طاها 1400 منتقل می نماید.

سامانه طاها 1400 در حدود 6 کیلو وزن داشته و همانند سامانه قبلی از جریان های 12 یا 220 ولت انرژی می گیرد و توان ایجاد اخلال روی رادارهای دشمن را دارد. هر دوی این سیستم ها به خاطر وزن و اندازه پایین توان نصب بر روی بالگردها و جنگنده های سرنشین دار را نیز دارند.

اما بد نیست کمی در مورد پهپاد مهاجر 6 به عنوان میزبان اصلی این سیستم صحبت کنیم. این پهپاد توان حمل 40 کیلوگرم محموله را دارد و می تواند با سرعت 200 کیلومتر در ساعت پرواز کند.

در تصاویر مربوط به این پهپاد مشاهده شده که می تواند تا 4 تیر بمب قائم را نیز با خود حمل کند که هر کدام از آن ها 8 کیلومتر برد دارند. با فرض نصب دو سامانه طاها 1400 و تیام 1400 روی این پهپاد حدود 10 الی 11 کیلو وزن از مجموعه 40 کیلو بار همراه این پهپاد تکمیل می گردد، ولی همچنان می توان گفت که این پهپاد توان حمل حداقل دو تیر بمب راهنمایی شونده را با خود دارد.

ترکیب این دو سیستم کاشف و اخلالگر راداری به همراه بمب های دورایستای قائم می تواند این پرنده بدون سرنشین را به یک دشمن سر سخت برای سیستم های دفاع هوایی کوتاه برد بدل کند. زمانی که این قابلیت را در کنار برنامه توسعه پرنده های بدون سرنشین انتحاری نزاجا با قابلیت شبکه محوری و کنترل و پرواز جمع به صورت 10 فروندی قرار می دهیم در حقیقت قطعات پازل به نوعی برای ما در حال تکمیل شدن هستند.

از طرفی توسعه یک پهپاد انتحاری برد بلند مثل سری آرش، پهپاد شناسایی و تهاجمی مثل سری کمان 22، پهپادهای انتحاری با توان هوش مصنوعی و حالا مجهز کردن پرنده های مهاجر 6 به ترکیبی از تسلیحات و سیستم های جنگ الکترونیک طیف تقریبا کاملی از توانایی های رزم بدون سرنشین هوایی را در اختیار ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار خواهد داد.

با این اوصاف، نظر می رسد یک تحول عظیم در ساختارهای تهاجمی ارتش جمهوری اسلامی ایران اتفاق افتاده و نیرویی که تا حدود 5 سال پیش آنچنان جدی و گسترده به حوزه پهپادی ورود ننموده بود امروز به لطف سال ها تجربه و توانایی موجود در کشور، طیف گسترده ای از توانایی ها در حوزه بدون سرنشین در کلاس های شناسایی، رزمی، انتحاری، پرواز فوجی بر اساس هوش مصنوعی، نبرد شبکه محور و البته قابلیت اخلال و سرکوب پدافند هوایی را به سازمان رزم خود افزوده است.

منبع: اقتصادنیوز

به "این فناوری نظامی ایران آماده سرکوب پدافند هوایی آمریکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این فناوری نظامی ایران آماده سرکوب پدافند هوایی آمریکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید